Hei. Olen Pimeen Vintin ”emäntä” Marika. Olen kuullut, että vanhan tavaran keräily hyppää yhden sukupolven yli. Niin kävi meilläkin. Hullaannuin vanhoihin tavaroihin isovanhempieni innoittamana. He olivat Rettigillä töissä ja harrastivat intohimoisesti huutokauppoja, joihin pääsin joskus mukaan. Perin isovanhemmilta muutamia rakkaita huonekaluja, jotka edelleen kulkevat mukanani.

Varsinainen oma keräilyni alkoi vuonna 1998, kun muutimme rintamamiestaloon. Halusimme sisustaa kodin tyyliin sopivalla vanhalla tavaralla. Vuosien varrella muutimme sisustusta, ja haalimme tilalle mieluisampaa tavaraa. Totta kai toisesta päästä piti irtaimistoa myös myydä pois. Niin huutokaupoista tuli harrastus, jossa välillä vintti pimeni ja mopokin karkasi käsistä….

Työskentelin tuolloin sähköasentajana telakalla. Työtilanne oli epävarma, ja aloin miettiä voisiko rakkaasta vanhan tavaran harrastuksesta saada myös elantonsa. Uskalsin onneksi kokeilla, ja sillä tiellä olen vieläkin.

Pimee Vintti aloitti toimintansa Turussa Mustionkadulla, Vanhan Wallankumouksen vuokralaisena. Kun vuokrasopimukseni päättyi ja etsin uutta toimitilaa, lehdestä löytyi Paattisten Tiensuun tilan myynti-ilmoitus. Kävin tutustumassa hurmaavaan vanhaan maatilaan, enkä pystynyt sitä sen jälkeen unohtamaan. Otin ison askeleen, ja elokuussa 2012 hankin paikan itselleni, vaikka tiesin, että rakennukset vaativat suurta kunnostusta. Kärsivällisyyttä vaativien korjausten jälkeen tila on jo paremmassa kunnossa, mutta remontit jatkuvat edelleen. Tänä keväänä on kunnostettu Äijänurkan lattiaa, mistä seuraakin taas lisää muutoksia…

Tässä vuonna 2015 Vintillä kuvatussa videossa kerron vähän lisää Vintistä ja sen aarteista.